Branko Mišković (Škiljo)

41 godina

«Ja sam Branko, imam 41 godinu, imam dvoje djece, Vanesu i Dorijana. Moja bivša žena je htjela da je tučem da me smjesti u zatvor, a djecu u dom. Onda je izazvala incident. Mislio sam da je ljuta, ali onda mi je rekla da se udala, da ga voli, da čeka bebu s njim. Tada sam prekinuo s njom. Pogledao sam novčanik i shvatio da me je opljačkala. Samohrani sam roditelj od 2017., a od 2008. ona je sve više odlazila od kuće, kući bi prespavala, digla se ujutro i otišla. Gledao sam joj kroz prste radi djece. Prešutio bih, gutao bih, i onda bih u onih pet minuta očaja rekao bratu da mi pošalje kartu za New Castle, ali snaja nije dala, radi djece. Znala je da me ona vara. Nekad sam više gladan nego sit. Uvijek gledam da Vanesa pojede, jer ona voli jesti. Onda njoj ostavim, Dorijan moj sin, Mišković, neće baš. Jede mlijeko i Keksolino, to je naviko.

Najljepši događaj u životu mi je bio kad se rodila moja Vanesa. Ništa mi nije bilo važnije od nje. Meni na ovome svijetu nije ništa važno, osim zdravlja moje djece. Tada sam i ja radostan. Moj život nije bio lak, majku su mi ubili kad sam imao šest godina.»

Branko je jedan od malobrojnih samohranih očeva u romskoj zajednici. Branko kuha djeci svaki dan. Zbog toga je često izložen predrasudama i omalovažavanju.